Gaan de cao-onderhandelingen beginnen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, nog niet.

Onlangs meldden de AC Rijksvakbonden begin februari te willen starten met de cao- onderhandelingen. Maar de werkgever Rijk en de andere bonden zijn nog niet zover.

Wel vinden de andere bonden (FNV, CNV en CMHF) – net als jullie – de onderwerpen loon, behoud PAS-regeling, eerder stoppen met werken op basis van de wettelijke mogelijkheden tot en met 2025 en sociale veiligheid belangrijke onderwerpen. We hebben daarom afgesproken om hierin samen op te trekken. Dat betekent dat de vier bonden samen een inzet proberen te maken op loon, eerder stoppen met werken en sociale veiligheid.

Daarnaast willen de vier bonden ook gezamenlijk optrekken indien de werkgever Rijk opnieuw de PAS-regeling wil afschaffen.

Naar verwachting kunnen de vier bonden deze inzet op bovengenoemde onderwerpen eind februari presenteren en we zijn dan klaar voor de start van de cao-onderhandelingen met de werkgever Rijk.

Door op de belangrijkste onderwerpen samen op te trekken met de andere bonden verwachten jullie onderhandelaars het beste resultaat voor jullie te kunnen bereiken.

Justitievakbond Juvox

Een belangrijke speler binnen de AC Rijksvakbonden

Meer nieuws

Uitnodiging Summerschool 2022

Summerschool 2022Jouw toekomst als meesterwerkMELD JE AAN! Summerschool op locatieWil jij graag weer fysiek met andere rijksmedewerkers samenkomen? Dat komt goed uit! We organiseren dit

Ju4tje – Het laatste Juvox-nieuws

In dit nummer de volgende onderwerpen: Nieuwe cao Rijk 2021 Terugvorderen (deels) vakbondscontributie IKB (uiterlijk 12 december 2021 om 22.00 uur)