Aanmelden risicofunctie

Vernieuwde aanmeldprocedure 


Risicofuncties JenV

Als medewerker van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is het enorm belangrijk om bewust te zijn van de gegevens die je deelt met derden. Ook Justitievakbond Juvox denkt hierin graag mee.

Bij aanmelding vragen wij nogal wat persoonlijke informatie. Dit doen wij zodat wij onze leden altijd kunnen bereiken, als dit nodig is. Bijvoorbeeld het gebruik van een e-mailadres bij de verzending van onze digitale nieuwsbrief, een adres bij verzending van ons magazine maar ook gebruiken wij jouw opgegeven adres voor verzending van het gekozen welkomstgeschenk bij lidmaatschap.

We zijn ons er in deze tijden, waarbij er bij verschillende JenV-organisaties sprake is of kan zijn van persoonlijke veiligheidsrisico’s (van buitenaf), zeer van bewust dat het verstrekken van deze gegevens een drempel kan zijn om lid te worden van onze vakbond. Ondanks dat wij met goed beveiligde systemen en verwerkersovereenkomsten werken, kan dit gevoelsmatig niet de geruststelling bieden die potentiële leden nodig hebben.

Daarom bieden wij speciaal aan specifieke functionarissen binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid de optie aan om onder een alias lid te worden van onze vereniging. Jij bepaalt tot op een bepaalde hoogte hoeveel gegevens je met ons deelt.

Hoe werkt het?

Jij bepaalt hoe anoniem je blijft. De enige gegevens die wij echt van je nodig hebben*, zijn:

 • Een e-mailadres. Dit mag een ‘random’ e-mailadres zijn (niet te koppelen aan je naam bijvoorbeeld).
  We hebben een e-mailadres van je nodig omdat we je bijvoorbeeld bij cao-onderhandelingsresultaten een keus (stem voor of tegen nieuwe cao) willen voorleggen. Dat is tenslotte 1 van de voornaamste redenen waarom je lid wordt van een vakbond!
 • Jouw SAP Personeelsnummer (het nummer dat rechtsonder op je salarisstrook of in P-Direkt staat). Dit is het nummer waarop wij enkel de betaling van de vakbondscontributie kunnen controleren.
 
* Helaas is het bij een ‘anonieme’ aanmelding niet mogelijk om een welkomstgeschenk te sturen en ons magazine per post te ontvangen (het magazine is overigens altijd ook in digitale vorm beschikbaar).

 

Juridische bijstand bij een (dreigend) conflict

Nog een belangrijke reden waarom lid zijn van een vakbond belangrijk is, is de mogelijkheid tot juridische bijstand bij een (dreigend) conflict met je werkgever. Kom jij als ‘anoniem’ lid in de problemen of dreig jij in de problemen te komen, dan staat Justitievakbond Juvox jou bij. Dit kan in vorm van mediation, juridische bijstand of zelfs bij procederen tegen de werkgever. In dergelijke gevallen kunnen wij jou alleen maar bijstaan als we meer gegevens ontvangen. Dit is dan ook het moment dat er nadere info opgevraagd kan worden, maar deze informatie kan naderhand afgeschermd (geanonimiseerd) verwerkt worden in onze systemen.

IKB-regeling

Je kunt jouw IKB-budget inzetten voor de door jou in dit kalenderjaar betaalde vakbondscontributie. Dit is ook mogelijk als jouw vakbondscontributie via je werkgever door een inhouding op je salaris wordt betaald. 

Hier leest je onze instructie – Automatische inhouding op salaris. 

Aanmelden
risicofunctie JenV


  Ben je al lid?

   Ben jij al lid van Justitievakbond Juvox maar is het jouw wens om alsnog bepaalde persoonlijke gegevens te laten verwijderen? Dat kan! 

  Stuur dan een e-mail aan s.velders@juvox.nl, dan zorgen wij er voor dat deze gegevens verwijderd worden uit onze systemen.

  Contributie

  Salaris (bruto) Contributie p.m.
  t/m € 1700,- € 5,50
  € 1701,- t/m € 1900,- € 8,-
  € 1901,- t/m € 2100,- € 9,25
  € 2101,- t/m € 2300,- € 9,75
  € 2301,- en hoger € 10,25

  Ledenvoordeel

  Landal Greenparks

  Weekendje er tussen uit? Profiteer als Juvox lid van last minute deals van Landal Greenparks.

  Hof van Saksen

  Er even tussen uit? Profiteer als Juvox lid van speciale deals voor Hof van Saksen.

  Juvox Academie

  Als Juvox lid profiteer je van 15% korting op de cursusprijs van het opleidingsaanbod van NTI Zakelijk.