Over Ad Kollau

 

Over Ad

Mijn carrière bij DJI is gestart In 1989, als PIW-er bij ‘de Geerhorst’ in Sittard. PI de Geerhorst was indertijd nog in aanbouw hetgeen voor mij betekende dat ik tijdelijk tewerkgesteld werd in het Huis van Bewaring in Roermond.

Medio 1990 ging Sittard open en ik werd geselecteerd voor de EBI (extra beveiligde inrichting), er waren destijds nog een vijftal kleine EBI’s. In 1994 werd de EBI verplaatst naar een tijdelijke EBI in Vught. Aanleiding was een aantal ontsnappingen waarvan een aantal met geweld. Ik heb na het sluiten van de EBI in de Geerhorst de overstap gemaakt naar een Bijzondere Zorg Afdeling (BZA) en later op een reguliere HVB afdeling. Aldaar heb ik met veel plezier gewerkt.

Na het behalen van mijn HBO diploma in 2010, wilde ik een nieuwe uitdaging, ik was inmiddels ook plv. voorzitter van de ondernemingsraad van de PI Sittard (voormalige Geerhorst).

Ik heb mijn carrière vervolgd als casemanager, mobiliteitsmanager en als projectleider van de “Fabriek” in Sittard. De Fabriek was een externe werkplaats voor gedetineerden. De in 2019 aangetreden nieuwe directie in Sittard voerde een koerswijziging in met als gevolg dat ‘de Fabriek’ werd gesloten. Voor mij een hard gelag, ik geloofde namelijk erg in de toegevoegde waarde van dit initiatief en ervoer de sluiting als een kwalitatieve aderlating. Voor mij daarmee een moment om te bezinnen en te reflecteren, ik wilde een nieuwe uitdaging.

Niet onlogisch om te solliciteren op de vacature van “bestuurslid Juvox”. Ik solliciteerde, voerde constructieve gesprekken waarbij onder andere mijn hier bovenbeschreven ervaringen ertoe hebben bijgedragen dat ik nu hier sta. En… met veel plezier!

Inmiddels vanuit een SBF-status echter nog steeds gedreven. Het voelt goed om als vakbondsbestuurslid een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de belangen van de vele collega’s die zo hard werken binnen de mooie wereld van DJI. Zij verdienen een betrouwbare vakbondsvertegenwoordiging en ik ben daar graag een visitekaartje van.

 
 
foto-ad