Over Chris van der Leest

 

Over Chris

Vanaf september 1988 ben ik werkzaam binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Oorspronkelijk in de functie van Penitentiair Inrichtingswerker.

In 1992 ben ik begonnen aan mijn studie Personeel en Arbeid met als gevolg dat ik in 1993 de overstap gemaakt heb naar de functie van medewerker personeelsbeheer. Binnen het HR-vak heb ik inmiddels verschillende functies bekleed. Vanaf 1995 Hoofd personeelsbeheer, 2000 als HR-adviseur, later als senior HR-adviseur en aansluitend als Coördinerend HR-adviseur. Onlangs heb ik de overstap gemaakt naar de functie van re-integratieadviseur na enige tijd eerst als casemanager (regie op verzuim) werkzaam te zijn geweest. Het DJI landschap en de vele instelling zijn mij niet onbekend.

Centraal staat bij mij altijd de ‘mens’. De mens ofwel die medewerker die binnen de organisatie zijn of haar toegevoegde waarde meebrengt en de organisatie sterker maakt. Om die reden ben ik groot voorstander van de medezeggenschap. Omdat het een middel is om je stem te laten horen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen van de organisatie, Bottom up zogezegd.

Binnen Juvox, waar ik al jaren lid van ben, zijn mijn aandachtsgebieden medezeggenschap, individuele belangenbehartiging en deelnemer zijn aan de verschillende Georganiseerde Overleggen binnen J&V.

 
 
chris