Over Frank Bos

 

Mijn werkzame leven is ooit begonnen bij de Gemeentepolitie Amsterdam. Dienstplicht maakte dat ik de overstap maakte naar Defensie. In mijn tijd bij Defensie heb ik meerdere uitzendingen gehad voor vredestaken bij de VN.

Na mijn diensttijd ben ik gestart bij het Korps Gestichtswacht als Gestichtswachter, de zogenoemde GeWa. In 1984 heb ik de de overstap gemaakt naar de BeWa-functie (de penitentiair inrichtingswerker van nu). Van de Schans (Bijlmerbajes) naar de Havenstraat. Hier ben ik tot aan 2000 penitentiair inrichtingswerker geweest. Ondertussen volgde ik mijn HBO SPH opleiding en ik heb ik mijn carrière voortgezet in Planning en roostermanagement (RMA) bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Vanaf het moment dat ik bij Justitie in dienst kwam, was ik lid van de vakbond. Dit was toen de BPSAG (Bond van Personeel bij de Straf- en Aanverwante Gestichten) en zelfs sinds eind jaren ’80 als actief kaderlid in de lokale medezeggenschap.

Bij de samenvoeging van de bonden BPSAG en de BARI, dat toen verder ging als Juvox, ben ik tot het sectiebestuur Amsterdam toegetreden. Ik was de voorzitter van dit sectiebestuur en tegelijkertijd was ik voorzitter van de OR van Detentiecentrum Schiphol. En ondertussen heb ik mijzelf bijgeschoold als arbeidsdeskundige met de opleiding Arbeidsrecht.

In mijn vrije tijd speel ik in competitieverband darts. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van de Formule 1 en een flink pak sneeuw of een mooie bergachtige omgeving. Als ik op vakantie ben, ben ik waarschijnlijk terug te vinden op de piste in Tirol/Tuxertal. 

Functie: Penningmeester Juvox, Coordinator Individuele Belangenbehartiging en afgevaardigde naar het Georganiseerd Overleg DJI (GO DJI)

Achtergrond: Gemeentepolitie, Ministerie van Defensie en Ministerie van Justitie en Veiligheid.

 
 
foto-frank