Over Samantha Velders

 

Over Samantha

Als 22-jarige maakte ik de overstap van het bedrijfsleven naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid - DJI, als managementassistent. Een werkomgeving waar ik altijd gefascineerd door werd door alle verhalen die ik las of hoorde.

Tijdens mijn studie Communicatiemanagement heb ik functies in het communicatie-vak uitgeoefend in verschillende DJI-locaties. Ik ben begonnen in een Justitiële Jeugdinrichting (JJI) en heb vervolgens op meerdere verschillende DJI-locaties mogen werken (PI Nieuwegein, DC Schiphol, PI Nieuwersluis en de PI Krimpen). Na 14 jaar DJI heb ik nog een leuke klus voor een jaar mogen doen op het bestuursdepartement van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Naast mijn huidige communicatiefunctie bij JenV ben ik in 2020 gestart als bestuurslid bij Juvox. Waar mijn focus lag op de portefeuille Communicatie. Bestuurlijke wisselingen maakte dat ik relatief snel in functie van secretaris en sinds 2022 in functie voorzitter ben benoemd van deze mooie vakvereniging.

Ik vertegenwoordig de leden van Juvox in de Coalitie voor Veiligheid (een coalitie bestaande uit vakbonden en -verenigingen binnen het veiligheidsdomein), de CMHF Overheid, de overkoepelende vakcentrale CMHF en bij de VCP. Vanuit deze positie voer ik het overleg met o.a. de andere vakcentrales en strijden wij gezamenlijk voor een passende Cao-Rijk richting de werkgever en politiek.

  • Functie: Communicatieadviseur, Voorzitter Juvox, bestuurslid CMHF-overheid, afgevaardigd bestuurslid CMHF en Penningmeester Coalitie voor Veiligheid.
  • Expertise: Cao-Rijk, Communicatie, Verbinden
 
img-3809